Volkstuinvereniging Heerenveen

Samen tuinieren…

januari 9, 2023
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Zadenlijst Garant 2023

Zadenlijst Garant 2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is de nieuwe zadengids van GARANT zaden aan de aanwezigen uitgereikt.

Was u niet aanwezig en hebt u belangstelling voor de zadengids?Dan is deze verkrijgbaar bij bestuursleden Henk Mulder en Alje Heinkens. Even bellen dat u de gids komt ophalen is wel handig: Henk 0513-628213, Alje 0681028559.

Op de website van Garant zaden is de bestellijst ook te downloaden, deze kan geprint en ingevuld  ingeleverd worden. U kunt onderstaande link gebruiken, daar ziet u rechts op de pagina een rode knop waarmee u de zadenlijst kunt downloaden.

https://www.garantzaden.nl/bestellijst

U kunt uw bestellijst inleveren bij Henk Mulder of in de brievenbus op het tuincomplex doen. We ontvangen uw bestelling graag voor 31 januari 2023. Bestellingen na deze datum kunnen niet meer verwerkt worden.

augustus 23, 2022
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Welkom op de open-tuin-middag!

Welkom op de open-tuin-middag!

Kijken Ruiken Proeven

Op 3 september 2022 wordt er een open-tuin-middag georganiseerd. Van 13:30 uur tot 16.30 uur is het volkstuincomplex open voor leden met hun familie en vrienden, oud- en ereleden, buurtbewoners en andere belangstellenden. 

Al meer dan 80 jaar is de volkstuinvereniging Heerenveen een bloeiende vereniging. Een groot deel van de leden heeft al een tiental jaren een volkstuin en gelukkig zijn er ook veel nieuwkomers. De leeftijd van de leden loopt dan ook van 20- tot 90+! Genoeg reden om dit met trots te vieren.

Activiteiten op deze middag laten zien wat de volkstuin biedt

Er worden diverse activiteiten op het volkstuincomplex  georganiseerd. Kraampjes met tuinproducten, kleine workshops, een rondleiding met quiz, schminken, en kleurplaat kleuren voor kinderen. Alle activiteiten zijn geschikt voor volwassenen én kinderen. Verder is er een expositie van miniaturen gemaakt door een van de tuinleden.

 

 

 

 

maart 12, 2022
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Het nieuwe tuinseizoen is begonnen!

Het nieuwe tuinseizoen is begonnen!

Met de uitgifte van de bestelde tuinzaden en de eerste gezellige Himmeldei is het tuinseizoen van 2022 officieel begonnen. 

 

december 21, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Toegankelijkheid in de winter en tijdens de feestdagen.

Toegankelijkheid in de winter en tijdens de feestdagen.

Van 12 december 2021 tot 1 februari  2022 is het grote hek dicht, het complex is dan niet toegankelijke voor auto’s. Het kleine hek is wel open voor fietsers en voetgangers.

Met oud en nieuw is het complex afgesloten van 31 december 16.00 uur tot 2 januari 9.00 uur!

december 21, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Hoofdpad is hersteld

Hoofdpad is hersteld

Eerder dan verwacht is de firma Lolkema gestart met de reparatie en versteviging van de paden bij de slagbomen. De toegang is nu weer goed begaanbaar, zelfs beter dan ooit.

november 15, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Schade hoofdpad door nattigheid.

Schade hoofdpad door nattigheid.

De vrachtwagen van Lolkema met bestelde grond is gekanteld en heeft diepe sporen op het hoofdpad gemaakt. Het gebeurde door een stuurfout van een ervaren en met de volkstuin bekende chauffeur. De sporen zijn meteen met grond dichtgemaakt, de schade wordt nog verder hersteld op kosten van Lolkema. Door nattigheid en verzadiging zijn alle paden op de volkstuin erg kwetsbaar.

Foto’s van dit gebeuren zijn te bekijken via het hoofdmenu Foto’s (2021) en in de slideshow. Het maakt duidelijk dat er niet voor niets streng wordt bekeken of en wanneer een auto (met kar) op de paden mag.

Het bestuur gaat de mogelijkheden om de paden te verstevigen onderzoeken.

november 4, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Een leuke verrasssing door de brievenbus.

Een leuke verrasssing door de brievenbus.

Ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van de Volkstuinvereniging ontvangen alle leden namens het bestuur een aardigheidje als aandenken.

augustus 29, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Wethouder Jaap Van Veen onthult nieuw naambord.

Wethouder Jaap Van Veen onthult nieuw naambord.

Volkstuinvereniging Heerenveen bestaat 80 jaar en dat mag iedereen weten! Ter ere van dit jubileum onthult wethouder Jaap Van Veen samen met de voorzitter van de VT Alje Heinkens en 2 jongste leden van de VT een prachtig nieuw naambord bij de weg. De Volkstuinvereniging krijgt van gemeente Heerenveen een bankje aangeboden. Op het terras van het complex zal het dienst doen als rust- en ontmoetingsplaats. Een mooie blijvende herinnering aan dit bijzondere jubileum.

augustus 19, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Het jubileumfeest op 28 augustus wordt uitgesteld, de middagactiviteiten gaan niet door.

Het jubileumfeest op 28 augustus wordt uitgesteld, de middagactiviteiten gaan niet door.

Afgelopen week zijn er nieuwe covid-regels voor evenementen bekend gemaakt. Met het aanscherpen van de regels is het helaas onmogelijk om een feestelijke en gezellige dag te organiseren.

Het wel mogelijk om het nieuwe naambord bij de weg te onthullen. Met een kleine groep genodigden wordt rond 14.30 uur het nieuwe bord door wethouder Van Veen onthuld.

De BBQ voor leden kan gelukkig doorgaan omdat dit met een vaste zitplaats kan worden georganiseerd, met inachtneming van de algemene coronamaatregelen. Hiervoor is opgave nodig, alle leden hebben via mail een uitnodiging gekregen. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 22 augustus.

We richten onze pijlen nu op 2022 en hopen dan het 80 jarig bestaan van De Volkstuinvereniging met terugwerkende kracht uitbundig te vieren.

augustus 4, 2021
door Volkstuinvereniging Heerenveen
Reacties uitgeschakeld voor Volkstuinvereniging Heerenveen 80 jaar!

Volkstuinvereniging Heerenveen 80 jaar!

Zaterdag 28 augustus wordt het 80 jarig bestaan van Volkstuinvereniging Heerenveen gevierd.

Vanaf 14 .00 uur tot 16.00 uur is het complex open voor genodigden: leden met familie, vrienden, oud- en ereleden, buurtbewoners en andere genodigden. Rond 14 .30 uur wordt het nieuwe naambord bij de weg onthuld door wethouder Van Veen. Daarna zijn er diverse activiteiten op het terrein: kraampjes, kleine workshops, een rondleiding met quiz. Alle activiteiten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen om samen te doen. Voor de workshops dient u zich van tevoren opgeven, alle leden hebben hierover per mail bericht gehad

In verband met de diverse activiteiten is het niet mogelijk het parkeerterrein op het complex te gebruiken. De auto kan op Het Meer of naast het toegangspad worden geparkeerd.

Op het complex van de volkstuin zijn de coronaregels van toepassing. U wordt verzocht de aanwijzingen, welke bij de ingang en op het terrein zijn vermeld, op te volgen.