Volkstuinvereniging Heerenveen

Samen tuinieren…

Links

links Een selectie van links die u wellicht interessant vindt:

 

 

 

Het moestuinforum

Door en voor moestuinliefhebbers.

http://www.moestuinforum.nl/

 

De startpagina voor volkstuinen

De meest uitgebreide pagina op het gebied van volkstuinen in Nederland.

http://volkstuin.startpagina.nl/

 

Diana’s mooie moestuin

Een website over zaaien, planten, oogsten, koken en vooral genieten!

http://www.mooiemoestuin.nl/

 

Landelijke compostdag

De Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) zijn initiatiefnemers van de Compostdag. Hun leden organiseren de Landelijke Compostdag elk jaar in samenwerking met vele gemeenten.

http://compostdag.nl/

 

Weblog van Sjef

Handige tips voor de groentetuin en een lijst met kwalitatief goede en interessante tuinsites.

https://sjeftuintips.wordpress.com/

 

De Bruine Bonenbende

Alles voor peulvruchten: marketing, voorlichting, promotie en innovatie. Waar het ons om gaat is dat de peulvrucht de plek krijgt die ze verdient op het Hollandse bord. Peulvruchten zijn gewoon geweldig. Ten eerste zijn ze superlekker. Een duurzame bron van eiwitten en vezels. Productie, verwerking en transport geven een kleine CO2-voetafdruk. Door er meer van te eten kunnen we makkelijk minder vlees consumeren. En ze helpen ook nog eens een gezond gewicht behouden en hebben een positief effect op je gezondheid in het algemeen.

http://www.bruinebonenbende.nl/

 

Blije Boon

2016 is het Internationale Jaar van de Boon. Wereldwijd worden bonen op de kaart gezet, zo ook in Nederland. Dit doen we onder de naam Blije Boon. De boon lijkt misschien zo gewoon, maar is in werkelijkheid heel bijzonder! Bonen zijn supergezond, lief voor onze planeet en vooral heel erg lekker. Laat je inspireren en verrassen door al het goede én smakelijke van de boon.

http://www.blijeboon.nl/

 

De Natuurlijke Moestuin

Iedereen die op zoek is naar een andere manier van groenten en fruit kweken – zonder gif, zonder extra bemesting, zonder veel zware arbeid – vindt hier veel  informatie.

http://natuurlijkemoestuin.be/

 

Zadenbibliotheek

Dit is een plek waar je zaden kunt lenen en ruilen. Op dit moment is er een basiscollectie zaden. Het zijn zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadencollectie bestaat uit de zaden die onder andere zijn verzameld in de perma-tuin Joure. Verder zijn er zaden die andere tuiniers hebben in gebracht en er zijn restanten van overgebleven biologische zaden, meestal van de Bolster.

http://roeach.com/zadenbibliotheek/

 

Eten uit de Volkstuin

Een foodblog over een  volkstuin in Utrecht. Met  veel lekkere groenten, kruiden en fruit. Behalve berichten  en foto’s over de tuin, veel  recepten  en foto’s.

http://etenuitdevolkstuin.nl/

 

Gevoel voor humus

Roelke Posthumus zet zich in voor het herstel en behoud van de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem. Geeft 20x per jaar de gratis lezingen en cursus ‘Humisme’ door het hele land.

http://gevoelvoorhumus.nl/